BloggVälkommen

Välkommen

Välkommen hit! 

Butiken för dig som vill förgylla trädgårdsstunderna, alltifrån dukning vid frukost och middag, till stunder vid plantering och påtning. Varför ska man inte ha det bra och fint omkring sig så mycket som det bara går?

Jag anser ju att det är klart att man ska ha det! Det är det som driver mig i mångt och mycket. I allt från hem och heminredning till trädgård, blommor,  att skapa miljöer som man kan trivas i.

Det kan vara alltifrån en liten del av trädgården till en helt ny makeover. Det beror på lust och behov. Ibland behöver man ju bara några nya krukor, eller fylla upp några hål i rabatten. Eller bara en enkel sak som en ny duk! Det behöver inte alltid vara så komplicerat.

Jag trivs själv bäst när det är trivsamt i min omgivning och tror verkligen att den påverkar vårt välbefinnande både fysiskt och psykiskt.

Personligen älskar jag att blanda gammalt och nytt, ruffigt och skirt. Det är en fin balans som ger underbart slutresultat.

Efter 22 år som flygvärdinna fick jag hjälp av Covid att komma vidare. Jag blev nämligen av med jobbet p g a konkurs och tog tillfället i akt att studera. Jag läste en trädgårdsutbildning på Hvilan i Kabbarp och sedan studerade jag trädgårdsdesign på Trädgårdsakademin på distans och hade en timanställning inom trädgård vid sidan om.  Jag startade Botantique och fick senare möjligheten att ta över Perennfolket vilket var väldigt spännande och jag hade en plan om att sammanföra Perennfolket med Botantique. Och NU är det äntligen klart.

Nu kan jag stolt presentera BOTANtIQUE.

Ide´n om Botantique i kom till i Montpellier. Det var på den tiden jag var flygvärdinna och vi var på en kort resa i Frankrike. Målet var en loppis på söndagen och vi passade på att se oss omkring i några dagar innan dess.

När vi väl besökte loppisen en sömning söndag morgon så kom jag fram till att det var ju väldigt synd att vi flög dit. Det hade ju varit så kul att köra ner och fylla bilen med alla underbara ting. Detta fick sedan bearbetas lite men inte jättemycket.

Samma höst så tog vi bilen och körde till Frankrike igen. Och gissa vad. Bilen blev väldigt full.

Och vips så var Botantique född.

Vad är BOTANtIQUE då? Jo det är till för oss som älskar att vistas ute och njuta av alla stunder i trädgården och inte ha det likadant som alla andra. Jovisst tycker jag också om HAY s linje Vi som tycker om patina. Ser det perfekta i det imperfekta, det vackra i att någon annan har haft glädje av något innan.

Namnet var lite klurigt att komma på, jag funderade länge på vad företaget skulle heta, hade många förslag men inget kändes inte helt rätt. Men så kom Torvald på BOTANtIQUE BOTAN för att jag jobbar med trädgård och TIQUE för att jag /vi handlar med ”antikt”/vintage… eller rättare sagt brocante. Vad är då Brocante? Jo brocante är ett av de franska orden för loppmarknad/second hand. Kärt barn har många namn.

Ni kan följa med dit via IG  och jag tänker att jag ska dela med mig av alla underbara byar vi hamnar i. Ja, oftast hamnar vi någonstans, det är mycket ödet som avgör vår rutt. Tar det ofta som det kommer och planerar inte så mycket runtomkring. Ofta har vi ett mål, en loppis men allt innan och efter blir ganska spontant. BOTANtIQUE avspeglar mig, Säljer bara sånt som jag själv skulle vilja fylla vårt hem med. Det mesta ska man kunna ha i trädgården, men även inne. Att ha det som inomhus, fast ute. Så häng med på denna spännande resa!

Carina

BOTANTIQUE LOGOTYPE